Dokter Co Nijman: Botox en injectables

Praktijk voor de behandeling van rimpels en plooien in Nieuwveen.


Botox

Botox bevat het botuline toxine, een stof die in staat is in zeer kleine hoeveelheden de spieren buiten werking te stellen.
Omdat het in het gelaat om kleine spiertjes gaat is het belangrijk dat er maar een kleine hoeveelheid injectievloeistof wordt ingespoten.
Ik heb gekozen voor het behandelen met het originele Botox van de firma Allergan omdat hiermee de meeste ervaring bestaat.

Injectables

Er zijn verschillende soorten injectables. Definitieve fillers, fillers die niet meer verdwijnen, worden in Nederland niet meer gebruikt omdat daarmee veel en ernstige bijwerkingen werden gezien.
Tegenwoordig wordt als injectable hyaluronzuur gebruikt, dit is een gel die vocht aantrekt. Het is een natuurlijke stof die ook in het lichaam wordt aangemaakt.
Belangrijk is dat de stof ook weer door het lichaam wordt afgebroken. Waarom is dit belangrijk?:
Een enkele keer wordt iemand overgevoelig voor deze stof (dat geld voor alle stoffen) Dit is erg vervelend, het geeft jeuk zwelling en roodheid. Bij een stof die niet afgebroken wordt zijn deze reacties veel ernstiger en duren ze veel langer.
Er zijn meerdere goede hyaluronzuur producten op de markt, die allemaal iets van elkaar verschillen. Ik heb gekozen voor Teosyal injectables van de Zwitserse firma Teoxane.

homeBehandelingenProducten
afspraak makenKostenLocatie / contact